Шановні пасічники маю до вас таке прохання.Ніколи не займавсь заготівлею моточного молочка, в прошлому році зібрав небагато для домашніх потреб, а воно пропало.Підскажіть як правильно зберігати його.Буду дуже вдячний
маточне молочко
Сообщений 1 страница 6 из 6
Поделиться22010-12-26 17:26:17
Підскажіть як правильно зберігати його.Буду дуже вдячний
Маточне молочко - продукт досить не стійкий, розкладаеться на світлі. Від впливу тепла, та інших зовнішніх впливів. Я роблю це так: Збираю з маточників скляною лопаткою (не допускати контакту з металевими предметами). Збирати потрібно в чистий скляний продезинфікований посуд темних кольорів. В основному - це використані флакони від "Пертусину" перемішую зі свіжим медом (процентний вміст не розраховую. Зберігаю в холодильнику на нижній полиці. Термін зберігання до трьох місяців, чим довше зберігається - тим менший лікувальний ефект. Вживаю цю суміш три рази на день за пів години перед їжею по чайній ложечці. Але найкраще вживати його прямо з маточника на пасіці, якщо є така можливість. Гомогенат трутневих личинок має приблизно таки же ефект як і маточне молочко. Якщо хочете дізнитися докладніше, напишіть мені по Скайпу. Мій нік є в моїх даних на форумі. Або ось так : kalutskyi11
Отредактировано Толік (2010-12-26 17:40:43)
Поделиться32010-12-26 23:50:28
я тоже перемешиваю с мёдом! храню в холодильнике!
Поделиться42010-12-27 09:07:29
Дуже дякую а підскажіть ще в які пропорції розмішуєте з медом.
Поделиться52010-12-27 20:01:17
да, я всё делаю "на глаз!"
Поделиться62010-12-27 20:15:16
да, я всё делаю "на глаз!"
Аналогично!